Wat wij doen

Solid Finance is een private onderneming die vastgoedontwikkelaars en vastgoedondernemers voorziet van creatieve financiële oplossingen om het onmogelijke mogelijk te maken. Wij als ondernemende financiers verstrekken leningen die verder gaan dan die van de traditionele financiers. Wij zien onszelf als co-investeerder.

 

Solid Finance verstrekt (her)ontwikkelingsfinancieringen en overbruggingskredieten tussen de 1 en 20 miljoen euro, waarbij er tot 100% van de marktwaarde wordt gefinancierd. Hierbij richten we ons met name op residentieel vastgoed, zoals woningen en appartementen. Wij financieren ook commercieel vastgoed zoals kantoren en hotels. Wij financieren uitsluitend Nederlands vastgoed.

Wij hebben lol in het sluiten van succesvolle transacties op basis van out of the box oplossingen. Onze klanten waarderen onze ondernemende en doortastende manier van werken. Met velen van hen hebben we dan ook al een jarenlange relatie.

Unieke projecten    Over ons 

Kenmerkend voor onze financieringen:

  • – Financieringen van €1M tot en met €20M
  • – Gemiddelde looptijd van 18 maanden
  • – Residentieel vastgoed (inclusief zorg)
  • – Commercieel vastgoed (kantoren en/of hotels)
  • – Financiering tot 100% van de marktwaarde
  • – Vastgoed als onderpand
  • – Uitsluitend Nederlands vastgoed
  • – Geen aflossingen
  • – Keuze rentebetaling per maand of aan einde looptijd
  • – Exit is vooraf bekend

Solid Finance kan u binnen 24 uur voorzien van een indicatieve aanbieding en binnen 5 werkdagen een transactie afronden.

Financiering aanvragen

€ 100 - 150 mio aan uitstaande leningen

905+ mio aanvraag waarde in 2020

5000+ gefinancierde wooneenheden

Uitgelichte projecten

Solid Finance heeft een sterk groeiende leningenportefeuille. Voor elke financieringsaanvraag ontwikkelen we een maatwerk oplossing. We zijn dan ook trots op ons portfolio welke zeer unieke objecten bevat. Hieronder is een selectie van deze objecten uitgelicht.

Solid Finance financiert transformatie kerk en pastorie in Schiedam

In Schiedam krijgen een kerk en de naastgelegen pastorie een nieuw bestemmingsdoel. Solid Finance verstrekte in januari 2022 een overbruggingsfinanciering voor
Lees meer

Realisatie stadswoningen aan het water in Leidschendam

In het historische centrum van Leidschendam worden een aantal moderne appartementen en herenhuizen aan de Vliet gerealiseerd. Op het achter terrein
Lees meer

Transformatie van kantoorpand naar 41 appartementen

In Zaandam staat een oud kantoorpand dat de komende maanden getransformeerd wordt naar 41 appartementen. Solid Finance verleende hiervoor een bouwlening.
Lees meer

Solid Finance financiert herontwikkeling van partycentrum tot modern appartementencomplex in Almere

Solid Finance financiert de transformatie van een voormalig partycentrum tot luxe appartementencomplex in Almere.
Lees meer

Herontwikkeling Zuivelfabriek Blantema in volle gang

Een update van het ontwikkel project de Zuivelfabriek Blantema in Amstelhoek. Waarvoor Solid Finance in 2018 een driejarige financiering verstrekte.
Lees meer

Realisatie luxe appartementen aan de IJssel in Deventer

In de Deventerse binnenstad worden meerdere kantoorpanden getransformeerd tot 30 luxe appartementen in het hoogsegment van de woningmarkt.
Lees meer

De Piekstraat in Rotterdam gaat de hoogte in

Op het stadseiland Feijenoord in Rotterdam wordt een prachtig complex, bestaande uit 20 bouwlagen ontwikkeld.
Lees meer

Financiering kantoortransformatie in Nieuwegein

De ontwikkelaars van dit project hebben mooie plannen voor de Coltbaan in Nieuwegein. Solid Finance financiert de realisering van dit appartementencomplex.
Lees meer

Solid Finance financiert de aankoop en transformatie “Belastingflat” Emmen

De belastingflat in Emmen heeft door haar centrale ligging aan het Raadhuisplein een prominente rol. De begane grond zal ruimte bieden
Lees meer

Financiering aankoop en transformatie van monumentaal pakhuis Burmania

Het rijksmonument Burmania aan de Oostersingel in Leeuwarden krijgt binnenkort een woonfunctie. In het pand wat in 1876 gebouwd werd als
Lees meer

Solid Finance financiert de ontwikkeling van Linge’s Zorglandgoed in Rumpt

Het Zorglandgoed in Rumpt zal gaan voorzien in een vernieuwend aanbod van belevingsgerichte 24-uurs verblijfszorg.
Lees meer

Solid Finance B.V. maakt afbouw The Ven Amsterdam mogelijk

Het voormalig hoofdkantoor van KPN in Amsterdam Sloterdijk wordt compleet verbouwd tot een hotel en congrescentrum met amusementsvoorzieningen.
Lees meer

Voor complexe vastgoed vraagstukken maken we graag gebruik van Solid Finance. Snelheid, maatwerk structurering en het meedenken met de klant zijn de belangrijkste factoren om voor Solid Finance te kiezen.

M. Rabelink, Rabelink Finance Consultancy

Solid Finance is een snelle flexibele partij die ons goed heeft geholpen met een korte financiering.

R. Rijsbergen, Osuro Holding B.V.

“‘Wij zijn zeer content met de snelheid waarmee Solid Finance woorden omzet in daden. De afhandeling van de transactie bij de notaris was perfect geregeld en gaf ons project een vliegende start.”

G. Minge, ResiLab GmbH

“Lenferink Groep is zeer te spreken over de snelheid waarmee Solid Finance maatwerk financieringen mogelijk maakt, welke we op elk moment kunnen inzien via de online lening administratie.”

E. Brink, Lenferink Groep