Solid Finance: ondernemers die vastgoed financieren

Solid Finance: ondernemers die vastgoed financieren

Solid Finance doet al jaren mee in de markt van vastgoedfinanciering en steunt vastgoedontwikkelaars met creatieve oplossingen voor hun vastgoedprojecten. Of het nu gaat om een tijdelijke vastgoedfinanciering, een bouwfinanciering, een overbruggingsfinanciering, geen vraag is te gek, hooguit uitdagend. Bij Solid Finance houden ze wel van een uitdaging. En van kansen. Bij Solid Finance regelen ze het financieren net even anders. Jan Meijer en Gerard Kappert, eigenaren van Solid Finance, zijn zelf ervaren ondernemers. Zij begrijpen de positie van ondernemer als geen ander. En dat maakt hun werkwijze uniek.

Participeren via een SPV

“Bij een eenvoudige vorm van financieren gieten wij de funding in de vorm van een financiering met het recht van een eerste hypotheek en een rentevergoeding. Op deze wijze kan de ontwikkelaar zijn rol pakken zonder dat hij steeds verantwoording aan ons hoeft af te leggen over het eindproduct. De klant weet voorafgaand aan het project wat ons aandeel van zijn winstmarge is”, vertelt Gerard Kappert.

Jan Meijer: “Wij worden met regelmaat door vastgoedontwikkelaars benaderd met de vraag of we met aandelen willen participeren in een Special Purpose Vehicle (SPV), een vennootschap speciaal opgericht voor een project. Hier kan de klant haar expertise in kwijt en Solid Finance de funding. Een taakverdeling die goed bij ons past. We zijn ondernemende financials en geen ontwikkelaars. Wij spreken de taal van geld en minder de taal van ambtenaren.”

Zo ontdekten ze een segment in de financieringsmarkt waar nog ruimte in zit, aldus Jan: “Nu gaan we zowel de aankoop van een perceel als de ontwikkelingsfase financieren tegen een veel lagere rente, maar dan met een winstdeling aan het eind. Dat is voor ons meer risico en minder zekerheid, maar voor de klant haalt het veel onrust weg. En het verschaft hem tijdens het gehele ontwikkeltraject meer armslag.”

Sparren met vastgoedondernemers

Jan: “Wij zijn ondernemende financiers, we fungeren graag als sparringspartner. Als een klant problemen ziet, denken wij graag mee in de mogelijkheden. Wij bieden onze klant een groot netwerk met expertise en potentiële beleggers. Daarnaast geven we altijd een eerlijk advies. Je weet bij ons precies waar het op staat.”

Vastgoedfinanciering met een hoge LTC

Solid Finance is feitelijk een equity verstrekker voor vastgoedontwikkelaars. Gerard: “We funden residentiele projecten van 80 procent tot 100 procent Loan To Cost. De hoogte van de bevoorschotting is afhankelijk van de casus. Onze vergoeding is een aandeel in de winst van het project.” Solid Finance heeft circa 50 vastgoedprojecten onder handen. De omvang varieert hierbij tussen de € 1.000.000 en € 20.000.000. Met de kredietportefeuille worden er per jaar circa 4.000 wooneenheden gerealiseerd.

Nuchtere en heldere werkwijze

“Klanten van ervaren onze nuchtere werkwijze als een verademing. We beslissen snel en pakken door. Bij ons geldt: afspraak is afspraak. Daarnaast stappen we al vroegtijdig in, vaak al voor de anterieure overeenkomst of vergunning. Een closing kan binnen twee weken geregeld zijn, geen enkel probleem.

We zien dat onze klanten onze dienstverlening waarderen. Veel klanten maken dan ook regelmatig gebruik van onze funding. Klanten vinden het fijn om voorafgaand aan hun deal de hoofdlijnen van een casus met ons te bespreken. Op basis hiervan geven wij bestaande klanten het vertrouwen dat zij over funding beschikken als de deal wordt gerealiseerd”, aldus Gerard.

Financieringen voor vastgoed- en projectontwikkelaars

Bent u vastgoed- of projectontwikkelaar en wilt u weten wat de financieringsmogelijkheden zijn voor uw volgende project? Gerard Kappert en Jan Meijer gaan graag met u om tafel. Neem contact op via telefoonnummer 085 489 0892.

Dit artikel is eerder geplaatst op www.vastgoedjournaal.nl.