Solid Finance participeert in herontwikkeling van Zuivelfabriek Blantema

Solid Finance participeert in herontwikkeling van Zuivelfabriek Blantema

Projectontwikkelaar Blantema B.V. is voornemens om de iconische Zuivelfabriek Blantema te Amstelhoek te transformeren naar woningen. Het historische gebouw, gebouwd in 1918 als De Coöperatieve Stoomzuivelfabriek Mijdrecht, deed de laatste jaren dienst als kantoorpand. Door de prachtige ligging aan de Amstel met eigen aanlegsteigers ziet Blantema B.V. veel potentie in de herontwikkeling van de voormalig fabriek naar luxe woningen.

Blantema B.V. had in de rol van intermediair meerdere malen ervaren hoe Solid Finance met haar ondernemende en doortastende manier van werken succesvolle transacties realiseert met vastgoedondernemers en –ontwikkelaars. Joost Beijers en Piet Honing van Blantema B.V. vroegen Solid Finance om een financiering voor de aankoop- en ontwikkelfase. Solid Finance kwam met een creatieve financiële oplossing waarbij een financiering is verleend voor 3 jaar en Solid Finance in ruil voor een lagere rentevergoeding meedeelt in de opbrengsten van het project.

Joost Beijers zegt over zijn samenwerking met Solid Finance: “Ik ben trots op het feit dat Solid Finance ons als Blantema B.V. voorziet van een passende financiering voor de herontwikkeling van Zuivelfabriek Blantema. Aangezien beide partijen in het verleden vaker succesvol zaken met elkaar hebben gedaan spraken Jan en Gerard snel hun vertrouwen in ons uit. Door hun snelle manier van acteren zijn wij in staat geweest om dit uiterst unieke object te kopen. Binnen de vastgoedmarkt ervaar ik Solid Finance als een uiterst betrouwbare partij waar elke gemaakte afspraak ook echt wordt nagekomen.”