Almere

Almere

Solid Finance financiert herontwikkeling van partycentrum tot modern appartementencomplex in Almere

In het stadsdeel Columbuskwartier in Almere is momenteel partycentrum ‘The Lake’ gevestigd. Integer Vastgoed BV gaat dit zalencentrum transformeren naar een appartementengebouw met de naam Oasis City Almere. Dit herontwikkelingsproject is mogelijk met de financiering van Solid Finance. Wij vertellen u graag meer over dit project.

Centrale ligging

Het pand is centraal gelegen, dichtbij de A6. Het complex is gelegen in het jongste stadsdeel van Almere en kijkt uit op Duin. In deze wijk wordt volop gewerkt aan de realisatie van een uniek stadsdeel met echte duinen, bossen en stranden aan het IJmeer. Ook komt er een boulevard met winkels en restaurants. Kortom, een locatie met veel voorzieningen.

Van partycentrum naar Oasis City

Integer Vastgoed BV heeft de intentie om de huidige bebouwing te slopen om er vervolgens een luxueus appartementencomplex te realiseren met 64 appartementen verdeeld over negen verdiepingen. Om deze ambitie te realiseren moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Gezien de grote behoefte aan woningen in Almere staat de gemeente positief tegenover dit voorgenomen initiatief en is bezig om alle benodigde overeenkomsten voor te bereiden.

Het appartementencomplex, dat is ontworpen door Jan Bochmann Architecten, is van alle luxe voorzien. De appartementen beschikken over een balkon, tuin, ruime slaapkamers, een badkamer met toilet op elke verdieping, een volledig geëquipeerde keuken en een prachtige woonkamer. De plafondhoge ramen zorgen voor een uitstekende lichtinval én bieden de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht op de duinen. De auto kan gemakkelijk geparkeerd worden in de parkeerkelder.

Een langdurige samenwerking

Twee jaar geleden werd Solid Finance als financier betrokken bij het project. “De initiële financiering betrof de aankoop van het pand. Het uiteindelijke nieuwbouwplan van Integer Vastgoed is in de loop van de tijd omvangrijker geworden. Bouwen kost tijd. Wij hebben als Solid Finance deels de ontwikkelingskosten gefinancierd, wat resulteert in een langdurige samenwerking met een prettige partner als Integer Vastgoed.”

Integer Vastgoed BV

Integer Vastgoed BV heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van nieuwe woningen. Sinds 2014 zijn ze actief als projectontwikkelaar in Almere en hebben ze meerdere woningbouwprojecten gerealiseerd. Integer Vastgoed onderscheidt zich door het ontwikkelen van woningen met een unieke uitstraling. Het project in Almere is hier een mooi voorbeeld van.

Contact

Voor meer informatie over deze financiering of andere projecten kunt u contact opnemen met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance B.V., via jmeijer@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.