Amersfoort

Amersfoort

Financiering voor herontwikkeling in de Hoef West in Amersfoort

In het noordoosten van Amersfoort, tussen het oude historische centrum en de nieuwbouwwijk Vathorst ligt de Hoef West. Het gebied verandert de komende jaren naar een stadswijk -Hoefkwartier- waar wonen, werken en leren centraal staan. In dit kantoorgebied maakt een voormalig kantoorgebouw plaats voor 215 koop- en huurappartementen. Deze herontwikkeling, waarmee het woningtekort in Amersfoort wordt teruggedrongen, wordt gerealiseerd door onze klant ArthurArmstrong. Solid Finance heeft de aankoop van het perceel en het doorlopen van de ontwerpfase financieel mogelijk gemaakt.

Goede bereikbaarheid

De Hoef heeft een goede bereikbaarheid met het station Amersfoort-Schothorst op loopafstand en aansluiting op de A1 en A28. Bovendien ligt de gezellige binnenstad van Amersfoort op slechts 10 minuten fietsen.

De Hoef West van bovenaf

215 huizen in Amersfoort

Met de herontwikkeling komen bij oplevering 87 sociale huurwoningen, 83 middensegment huurwoningen, 38 huurwoningen in de vrije sector en 7 woon-werk woningen beschikbaar. Een mooie stap in het oplossen van de problemen op de Amersfoortse woningmarkt. Bovendien zorgen al deze verschillende woningen voor een net zo gevarieerde gemeenschap aan bewoners.

Toekomst van de Hoef West

Eind 2023 heeft onze klant ArthurArmstrong de ontwikkeling verkocht aan de Alliantie Ontwikkeling. Het project gaat de volgende fase in. De verwachting is dat deze ontwikkeling in 2026 opgeleverd wordt. Samen met ArthurArmstrong is Solid Finance trots op het afronden van deze mooie ontwikkeling op de Hoef.