Delft

Delft

Solid Finance financiert WoonHolland Delfland bij aankoop van transformatieobject in Delft

Op de locatie Kampveld te Delft zal een ruim kantoorgebouw worden getransformeerd door een extra verdieping aan het pand toe te voegen. Daardoor komt er ruimte voor maar liefst dertig duurzame appartementen in het centrum van Delft. Solid Finance financiert WoonHolland Delfland bij de aankoop van het pand.

Over Delft

Delft is een middelgrote gemeente met ruim 100.000 inwoners en bekend van het Delfts blauw en de Technische Universiteit. Delft ligt in de Randstad tussen Den Haag en Rotterdam. De ontwikkellocatie ligt in de binnenstad van Delft niet ver van het historische centrum. Het centrum van Delft kent tal van gezellige pleinen, straatjes, winkels en terrassen, wat het een leuke stad maakt om te bezoeken én om te wonen.

Transformatie creëert woongelegenheid

Vanwege de enorme vraag naar woningen is de transformatie van kantoorpanden naar woongelegenheid een slimme manier om de woningvoorraad uit te breiden. Momenteel is het pand volledig verhuurd aan MOJO Concerts. De transformatie start in 2024 en Delft zal na deze transformatie dertig appartementen rijker zijn. Voor de uitwerking van deze ontwikkeling is Urban Cimate Architects uit Delft ingeschakeld.

Transformatie Delft

Financiering Solid Finance

Bij Solid Finance is financiering mogelijk met hoge LTC, namelijk tot 80% LTC op basis van non recourse of 100% LTC mits aanvullende zekerheden worden gegeven. Ook bij dit project financiert Solid Finance met een hoog LTC-ratio, namelijk 85%. Deze werkwijze, waarbij Solid bereid is verder te gaan dan de meeste financiers, is kenmerkend voor Solid Finance.

Samenwerking met WoonHolland Delfland

Het transformatieproject is aangeboden door Michael Brands van Frisia Makelaars en wordt uitgevoerd door vastgoedontwikkelaar WoonHolland Delfland. WoonHolland Delfland heeft diverse (her)ontwikkeling- en transformatieprojecten in Nederland. De transformatie van kantoorgebouw naar een locatie met meer duurzame woongelegenheid sluit goed aan bij de werkwijze van WoonHolland Delfland én Solid Finance.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de financiering van transformatieprojecten of andere financieringsvormen? Neem gerust contact met ons op via 085 – 48 908 92 of info@solid-finance.nl. Gerard Kappert en Jan Meijer bespreken graag de mogelijkheden met u. Heeft u potentieel interessante transformatieobjecten, neem contact op met WoonHolland Delfland via 070 – 3926906 en vraag naar Reinier Paap of mail naar reinier@woonholland.nl.