Rijksmonument Burmania

Rijksmonument Burmania

Financiering aankoop en transformatie van monumentaal pakhuis Burmania

Het rijksmonument Burmania aan de Oostersingel in Leeuwarden krijgt binnenkort een woonfunctie. In het pand wat in 1876 gebouwd werd als graanpakhuis, zullen op korte termijn 15 huurappartementen gerealiseerd gaan worden. De appartementen krijgen een woonoppervlakte variërend van 65 tot 90 vierkante meter en verdeeld worden over de vijf bouwlagen.

Koper van het pand, de ervaren vastgoedontwikkelaar Jochem Douwes, wendde zich tot Solid Finance met zijn transformatieplan. Dit plan was al intensief en tot in detail besproken met de gemeente Leeuwarden in de maanden daarvoor. Enthousiast over de potentie van het plan en de ervaring van Douwes als vastgoedontwikkelaar heeft Solid Finance een financiering verstrekt om de aanschaf en de transformatie van het pand te voltooien.

“We zijn gecharmeerd van dit unieke object en de potentie die de herontwikkeling met zich meebrengt. Wij helpen ondernemende vastgoedontwikkelaars zoals Jochem Douwes graag met het realiseren van hun vastgoedprojecten”, aldus Jan Meijer, co-owner van Solid Finance.

Jochem Douwes van Paihia B.V. over Solid Finance: “Voor mij is Solid meer een participant in een project dan een financierder. De betrokkenheid is zeer groot en vanwege de korte lijnen is maatwerk ook echt maatwerk. Het is prettig om een vraagstuk voor te kunnen leggen waarbij je op voorhand weet dat de mogelijkheden niet vast omlijnd zijn.”

Voor meer informatie over deze financiering of andere projecten kunt u contact opnemen met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance B.V., via jmeijer@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.