Herontwikkeling kantoor

Herontwikkeling kantoor

Solid Finance voorziet ontwikkelende aannemer Glosec BV van een financiering voor ondernemend transformatieproject in Kerkrade

Recent heeft Solid Finance opnieuw aan Glosec NL BV, het bouwbedrijf van Omnam Group, een financiering verstrekt voor de herontwikkeling van een pand tot studentenhuisvesting in Kerkrade. Een voormalig leegstaand kantoor van 2300 m2 aan de Kloosterraderstraat wordt middels deze financiering getransformeerd naar bijna 80 studentenwoningen. Met dit studentenhuisvestingcomplex wil Glosec een ‘social hub’ creëren voor studenten uit Aken en Maastricht. De verwachting is dat de transformatie eind 2019 gerealiseerd is en de woningen gereed zijn voor de verhuur.

Solid Finance heeft in het verleden vaker financieringen verstrekt aan zowel de Omnam Group als Glosec, waaronder recent een financiering voor de herontwikkeling van het voormalige postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam en eerder een financiering voor de transformatie van het oude KPN-kantoor in Amsterdam tot hotel en congrescentrum The Ven Amsterdam. Met de door Solid Finance verstrekte financiering heeft Glosec als hoofdaannemer alle onderhandenwerk aan The Ven Amsterdam kunnen uitvoeren. In mei is het hotel verkocht en heeft Glosec de eerste financiering volledig afgelost.

Met dit flagship project heeft Glosec Solid Finance het vertrouwen gegeven succesvolle renovaties en herontwikkelingsprojecten uit te kunnen voeren. Bovendien heeft Glosec veel ervaring met eerder uitgevoerde transformatieprojecten van kantooromgeving naar huisvesting en kent zij de Duitse markt bovendien goed.

De financiering welke Solid Finance beschikbaar heeft gesteld dekt volledig de ontwikkelingskosten. Het kantoorgebouw zelf dient als onderpand voor de lening.

Gerard Kappert, Co-owner Solid Finace: “Een voordeel van Glosec is dat zij een ontwikkelende aannemer is. Glosec weet als geen ander een gebouw te doorgronden en een calculatie te maken van de bouwkosten. Dat geeft ons het vertrouwen om de aankoop 100% te financiering ondanks de regio waar de transformatie zal plaatsvinden.”