Gouda

Gouda

Solid Finance financiert transformatie koetshuis uit 1889 tot 6 studio appartementen

In het centrum van Gouda hebben we een prachtig nieuw project gefinancierd. Het gaat om een nostalgisch gebouw dat in 1889 is gebouwd als koetshuis, gelegen op een absolute A-locatie. Het gebouw ligt aan één van de meest gebruikte aanlooproutes in de binnenstad en is hierdoor uitstekend bereikbaar. De investering maakt het mogelijk om in het gebouw een zestal aan studio appartementen te creëren van elk 50 vierkante meter. Tevens zal de hoedenzaak op de begane grond voorzien worden van nieuwe deuren, ramen, toilet en trappen.

Het oude karakter behouden met het wooncomfort van nu

Een prachtig pand zoals dit koetshuis dient uiteraard behouden te worden. Echter is er na verloop van tijd ook zeker onderhoud aan elk pand nodig, zo ook in dit koetshuis. Het pand is niet meer de paardenstal en herberg die het rond 1880 was, maar heeft nog wel dezelfde originele kleuren en stijlen van vroeger. Deze zullen dan ook bewaard blijven. Juist omdat dit pand een stukje geschiedenis van Gouda is, is dit een erg bijzonder project. Met de plannen die gemaakt zijn, zal dit schitterende gebouw zijn robuuste karakter behouden, maar voorzien worden van moderne appartementen. De vertrouwde hoedenzaak ’T Matelootje als die er nu ook aanwezig is blijft behouden met de benodigde verduurzaming en vernieuwing.

Een investering gericht op prettig wonen en verduurzaming van het pand

Elke investering heeft een doel. Rijkelijkhuizen Vastgoed B.V. heeft met onze financiering het pand gekocht om in het centrum van Gouda woningen te creëren waar men prettig kan verblijven. Daarnaast wordt er belang gehecht aan het feit dat elke appartement een vorm van ‘buiten’ heeft. Dat zal zich gaan uitten in de vorm van een dakterras, balkon, frans balkon of velux dakraam balkon. Het is namelijk belangrijk dat elke woning voldoende natuurlijk daglicht krijgt en bewoners buiten kunnen verblijven.

Daarnaast is een van de voornaamste doelen van de financiering om het pand te verduurzamen. Het monumentaal pand is van origine niet uiterst energiezuinig. Daarom wordt er gekeken naar mogelijkheden om het energielabel terug te brengen. Hiervoor zullen meerdere vormen van isolatie toegepast worden, net zoals cv en warmte installaties. Ook zullen er zonnepanelen en aircosplit units geplaatst worden. Op die manier kunnen de bewoners en winkelbezoekers in zowel de zomer als de winter prettig in het pand vertoeven.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over financieringen transformatieprojecten? Bij Solid Finance helpen wij u graag bij uw investering en voorzien u van advies en informatie. Heeft u vragen over de financiering van uw project? Neem gerust contact met ons op via 085 – 48 908 92 of info@solid-finance.nl. Jan Meijer spreekt graag de mogelijkheden met u door.