Gouda

Gouda

Solid Finance financiert transformatie koetshuis

In het centrum van Gouda hebben we een prachtig nieuw project gefinancierd. Het gaat om een nostalgisch gebouw dat in 1889 is gebouwd als koetshuis, gelegen op een absolute A-locatie. Het gebouw ligt aan één van de meest gebruikte aanlooproutes in de binnenstad en is hierdoor uitstekend bereikbaar. De investering maakt het mogelijk om in het gebouw een zestal aan studio appartementen te creëren van elk 50 vierkante meter.

Het oude karakter behouden met het wooncomfort van nu

Oorspronkelijk zouden zes starterswoningen worden gerealiseerd in het oude koetshuis. In overleg met de gemeente Gouda, die een andere visie heeft voor het gebied, is er voor een andere oplossing gekozen.

Het gemeentelijk monument aan de Lange Tiendeweg 90 zal als hotel “Barouche” de binnenstad van Gouda gaan verrijken. Met het afgeven van de vergunning en bouwfase 2 dat op het punt staat om te beginnen is de rol van Solid Finance tot een goed eind komen.

Een prachtig pand zoals dit koetshuis dient uiteraard behouden te worden. Echter is er na verloop van tijd ook zeker onderhoud aan elk pand nodig, zo ook in dit koetshuis. Het pand is niet meer de paardenstal en herberg die het rond 1880 was, maar heeft nog wel dezelfde originele kleuren en stijlen van vroeger. Deze zullen dan ook bewaard blijven. Juist omdat dit pand een stukje geschiedenis van Gouda is, is dit een erg bijzonder project.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over financieringen transformatieprojecten? Bij Solid Finance helpen wij u graag bij uw investering en voorzien u van advies en informatie. Heeft u vragen over de financiering van uw project? Neem gerust contact met ons op via 085 – 48 908 92 of info@solid-finance.nl. Jan Meijer spreekt graag de mogelijkheden met u door.