Roermond

Roermond

Solid Finance financiert woningbouwproject in Roermond

Het Limburgse Roermond staat tegenwoordig vooral bekend vanwege de uitgebreide winkelmogelijkheden, maar de stad heeft ook een historisch centrum met rijke geschiedenis. Onlangs heeft  LPM Development BV de gronden verworven om tot realisatie over te gaan van twee nieuwbouw appartementencomplexen. Solid Finance heeft de financiering van dit woningbouwproject verstrekt. Lees hier meer over dit project en de bijzondere geschiedenis van deze locatie.

Koop- en huurappartementen

Dit gecombineerde project werd gefinancierd in verband met aankoop op 25 maart 2021 en bestaat uit twee separate appartementencomplexen. Het eerste wooncomplex, met de naam “Wilhelmina Staete” ligt aan het Wilhelminaplein in Roermond. Dit appartementencomplex bestaat uit 10 luxe koopappartementen en 2 grote penthouses. De appartementen variëren in oppervlakte van 117 m2 tot 178 m2. Het tweede appartementencomplex met de naam “Casimir Staete”, ligt aan de Ernst Casimirstraat en bestaat uit 17 huurappartementen. Alle appartementen hebben een eigen parkeerplaats op het afgesloten privéterrein.

De start verkoop van de 12 appartementen van het object Wilhelmina Staete zal in mei plaatsvinden. Het object Casimir Staete is reeds verkocht aan een belegger.

Geschiedenis van de locatie

De locatie van dit project heeft een bijzondere geschiedenis. Op de plek van “Casimir Staete” werd in 1921 de Eerste Nederlandse Rijwielfabriek geopend, achter het al gevestigde verkoopkantoor aan het Wilhelminaplein. In die tijd was er een enorme toename in fietsgebruik en de fabriek werd in de jaren daarna uitgebreid. Tot de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf een groot succes geweest.

De geschiedenis van de locatie is in het nieuwbouwproject verwerkt. De architectuur van Casimir Staete verwijst namelijk naar de hiervoor gevestigde Rijwielfabriek. Denk hierbij aan stoere, authentieke en industriële detailleringen. Deze aspecten komen niet alleen terug in de woningen zelf, maar bijvoorbeeld ook in de verkeersruimten. De grandeur van de vroegere herenhuizen vinden we terug in de architectuur van Wilhelmina Staete. De voorgevel van Wilhelmina Staete doet zich voor als vier separate herenhuizen.

Ontwikkeling van het plan

Het project is ontwikkeld door LPM Development BV uit Weert in samenwerking met architectenbureau Janssen Wuts. LPM Development is al 40 jaar internationaal actief en heeft ruime ervaring en kennis in het ontwikkelen, herontwikkelen en realiseren van woningen en kantoren in Nederland en buurlanden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze financiering of andere projecten? Of heeft u zelf plannen? Neem dan contact op met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance, via jmeijer@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.