Belastingflat

Belastingflat

In de binnenstad van Emmen staat sinds de jaren ’60 de zogenoemde “belastingflat”. Het gebouw, nabij winkelcentrum ‘De Weiert’, is in de loop der jaren volledig onderdeel geworden van het winkelcentrum van Emmen. De belastingflat is een ontwerp van het befaamde architectenbureau Van den Broek & Bakema en bestaat uit 9 lagen.

Met de centrale ligging aan het Raadhuisplein bevinden zich ook het gemeentehuis, het theater en Dierenpark Wildland dichtbij. In de ontwikkelplannen van de gemeente Emmen speelt de belastingflat dan ook een prominente rol. De begane grond en eerste verdieping moeten communiceren met het plein. De begane grond zal onderdak kunnen bieden aan horeca. De overige verdiepingen worden getransformeerd naar wooneenheden, waarbij ook het toevoegen van woonlagen een optie is. 

Michel Rabelink van Rabelink Finance Consultancy wendde zich tot Solid Finance met het transformatieplan van zijn klant voor de belastingflat. “Mijn klant zocht een ondernemende financier om het pand aan te kopen en te kunnen transformeren naar 72 appartementen en enkele winkels. Ik heb mij tot Solid Finance gewend met deze uitdagende vastgoedambitie”, aldus Michel Rabelink.

Enthousiast over de potentie van het plan, de ervaring van de klant als vastgoedontwikkelaar en de goede relatie met Rabelink Finance Consultancy heeft Solid Finance een financiering verstrekt om de aanschaf en de transformatie van het pand te voltooien.  “We zijn gecharmeerd van het plan van deze vastgoedondernemer en de potentie die de herontwikkeling met zich meebrengt. Wij helpen Michel en zijn klanten graag om hun vastgoedambities te realiseren”, aldus Jan Meijer, co-owner van Solid Finance. 

Voor meer informatie over deze financiering of andere projecten kunt u contact opnemen met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance B.V., via jmeijer@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.