Belastingflat

Belastingflat

Solid Finance financiert de aankoop en transformatie “Belastingflat” Emmen

In de binnenstad van Emmen staat sinds de jaren 60 de zogenoemde “belastingflat”. Het gebouw, nabij winkelcentrum ‘De Weiert’, is in de loop van de jaren volledig onderdeel geworden van het winkelcentrum van Emmen. De ‘oude’ belastingflat is een ontwerp van het befaamde architectenbureau Van den Broek & Bakema en bestaat uit 9 lagen, het nieuwe, schitterende ontwerp komt uit handen van Paul de Ruiter Architects.

Met de centrale ligging aan het Raadhuisplein bevinden zich ook het gemeentehuis, het theater en Dierenpark Wildland dichtbij. In de ontwikkelplannen van de gemeente Emmen speelt de belastingflat dan ook een prominente rol. De begane grond en eerste verdieping moeten communiceren met het plein. De begane grond zal onderdak kunnen bieden aan horeca. De overige verdiepingen worden getransformeerd naar wooneenheden, waarbij er drie woonlagen worden toegevoegd. 

Jorgen Kruit van vastgoedbedrijf Saxum & Firmum wendde zich tot Solid Finance met het transformatieplan voor de belastingflat. “Wij zochten een ondernemende financier om het pand aan te kopen en te kunnen transformeren naar 80 appartementen en enkele winkels. Ik heb mij tot Solid Finance gewend met deze uitdagende vastgoedambitie”, vertelt Jorgen Kruit.

Enthousiast over de potentie van het plan, de ervaring van de klant als vastgoedontwikkelaar heeft Solid Finance een financiering verstrekt om de aanschaf en de transformatie van het pand te voltooien.  “We zijn gecharmeerd van het plan van deze vastgoedondernemers en de potentie die de herontwikkeling met zich meebrengt. Wij helpen Jorgen en Leon graag om hun vastgoedambities te realiseren”, aldus Jan Meijer, co-owner van Solid Finance. 

Voor meer informatie over deze financiering of andere projecten kunt u contact opnemen met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance B.V., via jmeijer@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.