Factory Plot Buiksloterham

Factory Plot Buiksloterham

Solid Finance financiert ontwikkeling van Factory Plot in de Buiksloterham te Amsterdam

Op een fantastische locatie in het hart van het ‘makers district’ in Amsterdam-Noord, genaamd Buiksloterham, zal De Berg Investments B.V. op korte termijn een grootschalig project ontwikkelen. Voor dit bruisende gedeelte van de stad, welke een rijk industrieel verleden heeft, heeft de ervaren vastgoedontwikkelaar een uniek plan ontwikkeld genaamd Factory Plot.

Op een heel groot bruto vloeroppervlakte wordt een variëteit aan gebouwen ontwikkeld die een mix van werken en wonen mogelijk maakt. In Factory Plot wordt gemaakt, gewerkt, gerecreëerd en gewoond. Daarmee moet het een broedplaats worden voor de next economy en een antwoord op alle belangrijke thema’s van dit moment: identiteit, sociale duurzaamheid, circulariteit, een ambitieuze woningbouwopgave en future industry.

Om deze stedelijke herontwikkeling van groot formaat te kunnen realiseren heeft Solid Finance samen met een co-investeerder De Berg Investments een financiering verstrekt.

Om in deze fase de financiering van de plannen van De Berg Investments mogelijk te maken heeft Solid Finance twee objecten in onderpand, te weten de te ontwikkelen locatie aan de Papaverweg en een groot stuk bouwgrond in Amstelveen, genaamd de Scheg.

Over de samenwerking met De Berg Investments zegt Jan Meijer, co-owner van Solid Finance. “De Berg Investments is een ervaren vastgoedontwikkelaar met meerdere goede posities in en rond Amsterdam. Uit gesprekken bleek dat Geert beschikt over het goede ondernemingsgevoel. Hij heeft op het juist moment de positie gekocht. Die ondernemende instelling weten wij zeker te appreciëren.”

Geert van den Berg is zeer te spreken over de dienstverlening van Solid Finance. “Er werd snel geacteerd en open gecommuniceerd. De focus lag vanaf het 1e gesprek op de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Mede dankzij de professionele bemiddeling van Greve Vastgoedfinanciering is er in no time een passende financieringsstructuur gerealiseerd.”