Monnickendam

Monnickendam

Solid Finance financiert realisatie woningbouw in Monnickendam

De historische stad Monnickendam, gelegen aan de Gouwzee in de gemeente Waterland, krijgt er binnenkort een appartementencomplex bij. Vastgoedontwikkelaar DKVG is begonnen met de ontwikkeling van woningbouw op het voormalige terrein De Regenboog op de Bernhardlaan 23. De nieuwe woningen worden gerealiseerd op een centrale locatie in Monnickendam en zijn hard nodig om voldoende woongelegenheid te creëren voor starters, doorstromers en potentiële inwoners. Solid Finance heeft de financiering van dit project verstrekt.

41 huurwoningen in Monnickendam

Op bouwterrein ‘De Regenboog’ in Monnickendam realiseert DKVG in totaal 41 huurwoningen, waarvan 16 sociale sectorwoningen en 25 vrije sectorwoningen. Dit appartementencomplex, ontworpen door Architectenburo Henri Leloup, wordt gebouwd aan de rand van de binnenstad van Monnickendam. De locatie ligt aan een belangrijke toegangsweg en het openbaar vervoer ligt op loopafstand. Met een school, zwembad en een royaal park in de naaste omgeving is het een heerlijke wijk om in te wonen.

Behoefte aan meer (sociale) huurwoningen

Monnickendam is een aantrekkelijke en groene stad die deel uitmaakt van de gemeente Waterland. Waterland is een gemeente met een grote groeiverwachting, waardoor er veel vraag is op de woningmarkt. De gemeente Waterland heeft dan ook als één van hun speerpunten het vergroten van het aanbod (sociale) huurwoningen. Het huidige appartementencomplex voorziet in deze vraag.

Vastgoed financiering van Solid Finance

Solid Finance heeft de financiering voor dit ontwikkelproject verstrekt. DKVG kwam via Greve Vastgoedfinanciering bij Solid Finance terecht. DKVG is specialist in het ontwikkelen van duurzame vastgoedprojecten. Daarbij richten zij zich voornamelijk op binnenstedelijke woningbouwprojecten, zoals deze woningbouw in Monnickendam. Het familiebedrijf bestaat al meer dan veertig jaar en in al die jaren hebben ze een groot portfolio opgebouwd, waarbij duurzaamheid voorop staat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze financiering of andere projecten? Of heeft u zelf plannen? Neem dan contact op met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance, via jmeijer@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.