Steenwijk

Steenwijk

Solid Finance financiert transformatie wooncomplex in Steenwijk

Een recent project wat Solid Finance heeft gefinancierd is het seniorencomplex ‘de Vijverhof’ in Steenwijk. Al sinds 2011 wordt gesproken over de herstructurering van het complex en inmiddels zijn de plannen om het seniorencomplex te herontwikkelen naar een woonomgeving in volle gang. Het doel van de herontwikkeling zal straks zijn om het complex niet alleen voor senioren, maar ook voor andere leeftijdscategorieën een aantrekkelijk thuis te maken.

Concrete plannen

Hoewel in eerste instantie verwacht werd dat een deel van het oorspronkelijke pand gesloopt moest worden, blijkt dit toch niet nodig. Het pand zal in plaats daarvan een flinke opknapbeurt krijgen, waarbij het wordt verduurzaamd en gemoderniseerd. Op deze manier kunnen de woningen weer jaren mee. Het nieuwe ‘de Vijverhof’ gaat er in de toekomst uitzien als een complex van zelfstandige woningen, voorzien van een fijne gezamenlijke ontmoetingsruimte. Hierbij ligt de focus op beschut wonen, waarbij men voorzien kan worden van een zorg- en servicearrangement in de vorm van thuiszorg.

Over Steenwijk

De stad Steenwijk is er een met vele verhalen. Een bezoek aan de stad voert u langs historische monumenten die herinneren aan een verleden vol met strijd en geweld. Zo vindt u in de stad onder meer de stadswallen van Steenwijk die een erg belangrijke rol speelden in de Tachtigjarige oorlog. Daarnaast is Steenwijk ook een aanrader voor liefhebbers van Art Nouveau. Bekende voorbeelden hiervan zijn te vinden in Villa Rams Woerthe of aan de Markt en de Stallen van Spijkervet.

Samenwerking met Lenferink Groep

In december 2022 heeft Lenferink Groep het complex verworven en zijn zij gestart met de renovatie van het voormalig seniorencomplex naar appartementen. Gerard Kappert, co-owner Solid Finance B.V.: “Dit project bevestigt opnieuw de goede relatie die Lenferink Groep en Solid Finance B.V. met elkaar hebben. Wij zijn heel blij dat we op deze wijze een bijdrage hebben kunnen leveren aan het uitbreiden van de gevarieerde vastgoedportefeuille die Lenferink Groep kenmerkt”.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over financieringen bij Solid Finance of heeft u vragen over de financiering van uw project? Neem gerust contact met ons op via 085 – 48 908 92 of info@solid-finance.nl. Gerard Kappert en Jan Meijer bespreken graag de mogelijkheden met u.