Rabobank

Rabobank

Transformatie voormalig Rabobank pand in Sas van Gent

In het Zeeuwse Sas van Gent, gemeente Terneuzen, heeft Solid Finance de financiering verstrekt aan SkyPoint Real Estate B.V. om de ontwikkeling van het voormalige Rabobank pand aan de Westkade 107 mogelijk te maken. Het pand wordt getransformeerd naar 18 appartementen, bestemd voor ouderen. Een mooi project waar Solid Finance graag onderdeel van uit maakt. Wiebe Bakker van Adelaer bracht SkyPoint Real Estate BV in contact met Solid Finance.

Realisatie woonruimten voor ouderen

Sas van Gent was vroeger met zijn kanaal naar Gent een belangrijke route tussen Zeeuws-Vlaanderen en België. Momenteel is de stad in heropbouw en ondervinden vele oude gebouwen transformaties. De inwoners en toeristen ervaren dit als zeer positief.

De oudere inwoners van de stad willen hier graag blijven wonen, maar door een tekort aan kleinschalige appartementencomplexen is er een lange wachttijd van zo’n twee jaar. Om ouderen te voorzien van een fijne woonruimte, is het idee ontstaan om het voormalige Rabobank gebouw te herontwikkelen en te transformeren naar een appartementencomplex. Solid Finance zet dit idee om in realiteit door SkyPoint de eerste hypothecaire lening voor de aankoop van het gebouw te verstrekken.

Rabobank biedt de perfecte basis voor transformatie

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, waarin SkyPoint Real Estate B.V. 18 ruime appartementen van gemiddeld 83 m² gaat creëren. Het pand verkeert in goede staat en biedt een solide basis voor de realisatie van de appartementen. Ook de bestaande hoofdentree, lift en trappenhuis kunnen hun functies behouden. Het merendeel van de appartementen worden voorzien van een eigen buitenruimte in de vorm van een eigen tuin of een dakterras.

De huidige parkeervoorziening zal aangepast worden. Rondom het pand worden mooie tuinen aangelegd, waardoor er een zachtere overgang ontstaat van de openbare ruimte naar een woonappartementencomplex.

Gerard Kappert: “Wij hebben het vertrouwen dat de door SkyPoint aangekochte locatie een mooie woonfunctie zal krijgen binnen de Zeeuwse gemeenschap. SkyPoint heeft aangetoond over een gedegen businessplan te beschikken om in de komende periode dit complex op een succesvolle manier te ontwikkelen en te transformeren.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze financiering of andere projecten? Of heeft u zelf plannen? Neem dan contact op met Gerard Kappert, co-eigenaar Solid Finance, via info@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.