Haarlem

Haarlem

Transformatieproject in Haarlem Zuid-West gefinancierd door Solid Finance

In de Leidsevaartbuurt in Haarlem Zuid-West ligt een kleinschalig bedrijventerrein. Deze bedrijvenzone is door de gemeente aangewezen als ontwikkelgebied. Dit was voor EFY Group B.V. de aanleiding om een pand met kantoor en winkelfunctie aan te kopen. De financieringen voor de aankoop is verstrekt door Solid Finance. Het plan om het pand te transformeren naar circa 26 appartementen is voorgelegd bij de gemeente Haarlem. Wij vertellen u graag meer over dit project.

Transformatie van kantoorpand naar appartementen

Het aangekochte pand ligt in het ontwikkelgebied Houtvaartkwartier. De bedrijvenzone ontwikkelt zich tot een nieuw en volwaardig deel van Zuid-West Haarlem, waarbij de economische functie blijft bestaan doordat bedrijvigheid en werkgelegenheid samengaat met meer woningen. Het verworven bedrijfspand ligt aan de Grijpensteinweg, dichtbij het kanaal de Leidsevaart.

Het bruisende woon-werkgebied rondom de Grijpensteinweg is uniek voor Haarlem. Op het bedrijventerrein zijn voornamelijk autodealers en kantoren gevestigd. Dit terrein wordt omringd door woonwijken en sportvelden, waardoor deze locatie perfect is voor de realisatie van appartementen. Ook is het zeer goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto via de N208.

Het huidige pand bestaat uit kantoorruimte en bedrijfsruimte, samen goed voor 1.224 m² verhuurbaar vloeroppervlakte. De 42 te realiseren appartementen zijn een combinatie van sociale en vrije sector huur. Naar verwachting wordt de transformatie in 2023 afgerond.

EFY Group B.V.

Maikel Spelt van EFY Group B.V. nam voor dit project contact op met Solid Finance. EFY Group B.V. is elf jaar geleden opgericht en onderdeel van Spelt Beheer B.V.. Met EFY Group B.V. richt Maikel Spelt zich op het creëren van woningen en bedrijfsruimten in Nederland, waarmee hij verrassende projecten wil realiseren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze financiering of andere projecten? Of heeft u zelf plannen? Neem dan contact op met Gerard Kappert, co-eigenaar Solid Finance, via info@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.