Uithoorn

Uithoorn

Overbruggingsfinanciering voor transformatieproject in Uithoorn

Solid Finance heeft recent een overbruggingsfinanciering verstrekt voor het project Libellehof. Op deze locatie wordt een voormalig fitnesscentrum getransformeerd naar 59 koopappartementen in een luxe woontoren in Uithoorn. Lees hieronder meer over dit project.

Appartementen in groene omgeving

Het betreffende pand staat op een perceel van ongeveer 3600m2 op de Johan Enschedeweg 180 in Uithoorn. Op een steenworp afstand ligt het Libellebos, een park van ruim 27 hectare. Het objectligt in een rustige groene omgeving en toch dicht bij de dynamiek van de grote steden. De 59 appartementen zullen een gemiddeld woonoppervlakte krijgen van 67m2 en de locatie zal worden voorzien van 61 parkeerplaatsen. Om het wonen in de natuur te waarborgen blijft de hoogste verdiepingsvloer onder de hoogste boomkruinen van het Libellebos. De ligging biedt unieke kansen voor een plezierige woonbeleving midden in de natuur.

Met de bouw van de nieuwe tramlijn de Uithoornlijn staan de bewoners binnen een halfuur op station Amsterdam Zuid. De oplevering van deze lijn staat gepland in 2024 en loopt daarmee parallel aan de oplevering van de appartementen.

Begin deze eeuw stond er op de locatie van het pand een groot waterreservoir voor drinkwater. Dit waterreservoir is getransformeerd tot het fitnesscentrum wat tot recentelijk op de locatie gevestigd was. Naast het fitnesscentrum waren in het pand ook diverse bedrijven gevestigd, namelijk een pedicurepraktijk, beautysalon en kapsalon. Door de transformatie zal de locatie nu een woonfunctie krijgen, wat een antwoord geeft op de groeiende vraag naar woningen.

Voortgang project

Sinds mei 2021 is onze klant, De Groene Kamer Uithoorn BV, eigenaar van het pand. Sindsdien zijn de ontwikkelingen voor het project in volle gang. Er is een intentieovereenkomst met de gemeente getekend, waarin de gemeente instemt met de plannen voor woningbouw. De verwachting is dat eind 2022 de anterieure overeenkomst op zijn plaats is. Daarna kan de vergunning voor het project worden aangevraagd. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2024  de daadwerkelijke transformatie kan worden gestart. Het bestaande pand zal volledig gerenoveerd worden en er worden vijf bouwlagen toegevoegd.

Samenwerking

In dit project werken we samen met Hans Nieuwenhuis, middels Ridge ontwikkelaar van woningen, zorgvastgoed en recreatievastgoed. Het project is aangekocht in een SPV genaamd De Groene Kamer Uithoorn B.V. Gedurende de transformatie van De Libellehof is Hans verantwoordelijk voor de ontwikkeling. Adelaer Real Estate is als tussenpersoon betrokken bij het project.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over overbruggingsfinancieringen bij Solid Finance of heeft u vragen over de financiering van uw project? Neem gerust contact met ons op via 085 – 48 908 92 of info@solid-finance.nl. Gerard Kappert en Jan Meijer bespreken graag de mogelijkheden met u.