Hooigracht

Hooigracht

Woningtransformatie in Leiden mogelijk door Solid Finance

Leiden is een prachtige stad met veel historie, grachten en karakteristieke gebouwen. Midden in het bruisende centrum heeft VOF Hooigracht een prachtig herenhuis daterend uit 1800 verworven. Voor de aankoop van dit 19e-eeuwse pand heeft Solid Finance de financiering verstrekt. Het pand wordt in de eerste vier maanden van 2021 getransformeerd tot vijf mooie appartementen.

Transformatie naar vijf appartementen

Het aangekochte herenhuis staat aan de gezellige Hooigracht. Een fijne woonplek midden in het centrum van Leiden. Winkels, speciaalzaken, musea, horeca en theaters zijn allemaal binnen handbereik.

Het herenhuis heeft drie woonlagen en bestaat uit 251 m2 woonoppervlakte. Daarnaast heeft het pand een losstaande garage van 33 m2, een kleine binnentuin en een dakterras op het westen. Met behulp van de financiering van Solid Finance kan het pand getransformeerd worden tot vijf mooie appartementen. De garage wordt een aparte woonruimte met eigen ingang. Verder wordt er aan de achterzijde uitgebouwd om nog twee appartementen te realiseren.

Met de realisatie van deze appartementen wordt er ruimte gemaakt voor 320 m2 GBO. Alle appartementen worden turn-key opgeleverd, waarna de nieuwe bewoners direct kunnen intrekken in deze mooie, moderne appartementen.

Een bekende partner

De mannen achter VOF Hooigracht deden in 2020 ook al zaken met Solid Finance. Toen mochten we de realisatie van zes prachtige appartementen aan het Willem-Alexanderpark te Noordwijk financieren.

“De mogelijkheid om een financiering te ontvangen nog voordat alle handtekeningen gezet zijn, maakt Solid Finance uniek. Hierdoor behouden we de vaart in het project”, laat één van de eigenaren van VOF Hooigracht weten.

Contact

Voor meer informatie over deze financiering of andere projecten kunt u contact opnemen met Jan Meijer, co-eigenaar Solid Finance B.V., via jmeijer@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.