Zaandam

Zaandam

Transformatie van kantoorpand naar 41 appartementen

In de wijk Zaandam-West, vlakbij rivier de Zaan, staat een oud kantoorpand dat de komende maanden getransformeerd wordt naar 41 schitterende appartementen. Median Investment BV heeft mooie plannen voor dit voormalige Nuon-kantoorpand aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. Solid Finance verleende hiervoor een bouwlening, die in delen wordt verstrekt naar gelang de verbouwing vordert. We vertellen u graag meer over dit project.

Van kantoor tot appartementen

Het pand aan de Vincent van Goghweg 52 in het Noord-Hollandse Zaandam werd voorheen als kantoor gebruikt door Nuon. De komende maanden wordt het pand getransformeerd tot gasloze appartementen. De appartementen variëren in grootte van 70 tot 114 vierkante meter. Het voormalige kantoor wordt opgetopt met een extra bouwlaag. De gevels worden gerenoveerd en het gebouw wordt voorzien van balkons. Daarnaast wordt het gebouw voorzien van aluminium kozijnen en deels met een houten gevel. Zo wordt een saai kantoor getransformeerd naar een fraai wooncomplex.

Median Investment BV

Median Investment is een vastgoedonderneming die al jaren actief is in Zaanstad en omgeving in het marktsegment voor woningen. Er is ook interesse om de portefeuille uit te breiden met zorgvastgoed. Via Boudewijn Joosen van Barlavento kwam Median Investment BV in contact met Solid Finance. Median Investment heeft een langdurige en succesvolle samenwerking met Barlavento op het gebied van financiering van vastgoed. Voor Solid Finance is Median Investment een hele fijne partner om mee samen te werken.

Woningtransformaties mogelijk maken

In de gemeente Zaanstad, waar Zaandam onderdeel van is, is er sprake van een overschot aan kantoren, maar een tekort aan woningen. Deze transformatie draagt positief bij aan zowel de kantoormarkt als de woningmarkt. Vanuit Solid Finance werken we graag mee aan dit soort woningtransformaties. Veel leegstaande kantoorpanden zijn uitermate geschikt om te transformeren in appartementen, waarmee wordt gewerkt aan het oplossen van het woningtekort in Nederland.

Financiering voor woningtransformaties

Bent u in de markt voor ontwikkelingen in de transformatiefase? Solid Finance adviseert u graag over de financieringsmogelijkheden met een hoge Loan to Cost. Neem contact op met Gerard Kappert, co-eigenaar Solid Finance, via info@solid-finance.nl of 085 – 48 908 92.