Zwolle

Zwolle

Solid Finance financiert aankoop kantoorpand in Zwolle

Solid Finance heeft eind juli 2022 de aankoop van een single-tenant kantoorpand aan de Zwartewaterallee te Zwolle gefinancierd. Het pand is momenteel nog verhuurd tot september 2024, maar op langere termijn staat een transformatie tot een ‘mixed use object’ op de planning. Het pand is dan ook aangekocht vanwege de ligging middenin de hoogwaardige gebiedsontwikkeling Zwartewaterallee met veel doorontwikkelpotentie.

Ruim pand met veel mogelijkheden

Het pand is in 2009 gebouwd en is sindsdien in gebruik als kantoor. Vanwege de plannen van de gemeente om met een gebiedstransformatie meer woongelegenheid te creëren, wordt dit gebouw over enkele jaren getransformeerd tot een object waarin werken en wonen gecombineerd kan worden. Het kantoorpand biedt met een perceeloppervlakte van 4.381 m2, zes verdiepingen, drie kantoorvleugels en 154 parkeerplaatsen veel mogelijkheden voor een transformatie naar een prachtig appartementencomplex.

Gebiedstransformatie in Zwolle

Al jaren heeft de gemeente voor het gebied een transformatie naar woningbouw op de planning staan. Momenteel staat naast het betreffende kantoorpand nog één ander kantoorgebouw. Op de kavels eromheen zouden oorspronkelijk ook kantoorpanden komen, maar deze zijn nooit gerealiseerd. De omgeving bestaat verder voornamelijk uit (hoogbouw) wooncomplexen. De locatie is dus ideaal om verder als woongebied ingericht te worden, om daarmee te voldoen aan de groeiende behoefte aan woningen in combinatie met bijvoorbeeld een leisure- of kantoorfunctie

Veldboom Vastgoed

Het kantoorpand is aangekocht door Veldboom Vastgoed. Veldboom Vastgoed richt zich op duurzame vastgoedontwikkeling en gebiedsontwikkeling, waarvoor ze een aanzienlijke vastgoedportefeuille hebben. Eerder wendde Veldboom Vastgoed zich l tot Solid Finance voor de financiering van een woningtransformatie in Almere. Het transformatieproject in Zwolle biedt Solid Finance een mooie casus om een steentje bij te dragen aan het realiseren van een hoogwaardige woon- en werkomgeving in Nederland.

Zwolle

Zwolle is een prachtige historische stad aan de IJssel. Met veel gezellige terrassen en bezienswaardigheden is het een heerlijk bruisende stad. Naast de ruime voorzieningen in de binnenstad is er veel groen in en rondom de stad te vinden. Kortom: een stad met voor ieder wat wils. De stad trekt veel instroom van nieuwe bewoners, van studenten tot statushouders, waardoor er in de stad veel vraag is naar woonruimte in alle prijsklassen. Met de gebiedstransformatie kunnen 1.300 appartementen gerealiseerd worden, waarmee op de enorme woningvraag wordt ingespeeld.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over de financiering van transformatieprojecten of andere financieringsvormen? Neem gerust contact met ons op via 085 – 48 908 92 of info@solid-finance.nl. Gerard Kappert en Jan Meijer bespreken graag de mogelijkheden met u.