Solid Finance financiert zorgcomplex van ondernemende vastgoedontwikkelaar

Deze ondernemende vastgoedontwikkelaar richt zich primair op de herontwikkeling van binnenstedelijk vastgoed. Maar de ervaren vastgoed- en projectontwikkelaar ziet ook veel potentie in de nieuwbouw van een zorgcomplex met 26 wooneenheden in Emmeloord. Het gebouw wordt in eerste instantie specifiek ingericht voor dementerende ouderen, maar is in de toekomst eenvoudig aan te passen op een andere zorgvraag of om te bouwen naar woonappartementen. In fase 2 wordt er tegenover dit gebouw een vergelijkbaar gebouw gerealiseerd.

Om dit nieuwbouwproject realiteit te maken werd op zoek gegaan naar een ondernemende financier. Via Michel Rabelink van Rabelink Finance Consultancy werden Solid Finance en de vastgoedontwikkelaar samengebracht. Er lag een zorgvuldig voorbereide casus op tafel, waarbij de ontwikkelaar een creatieve oplossing presenteerde die Solid Finance voldoende comfort bood om een financiering op te tuigen. Er was immers al een huurder gecontracteerd en de gesprekken met de uiteindelijke koper van het pand waren in een vergevorderd stadium.

Samen met een co-investeerder verstrekte Solid Finance een 100% LtC financiering voor het eerste project van deze klant. De lening is inmiddels volledig afgelost, ruim binnen de looptijd die 12 maanden bedroeg. Een tweede financiering is nu ook verstrekt voor een vergelijkbaar project in Dronten, waarvoor ook de huurder en eindbelegger reeds bekend zijn.

Jan Meijer, co-owner van Solid Finance zegt: “Wij waarderen het ondernemende karakter en het denken in mogelijkheden. Ook Solid Finance denkt in creatieve oplossingen en vindt deze ook voor vrijwel elke financieringsvraag.”

Voor meer informatie over maatwerk financieringsoplossingen die Solid Finance biedt kunt u contact opnemen met Jan Meijer en Gerard Kappert, co-owners Solid Finance B.V. op telefoonnummer: +31 (0)85-48 908 92