Solid Finance investeert in de herontwikkeling van grootschalig lokaal vastgoedproject

Dat Solid Finance kan bogen op haar langdurige relaties met klanten blijkt wel uit de financieringsvraag waarmee S. van Ettekoven Holding B.V. bij Solid Finance aanklopte. Ditmaal werd Solid Finance gevraagd om een flinke financiering voor de herontwikkeling van een groot kantoorpand naar een wooncomplex met appartementen en woningen.

Het kantoorpand, genaamd Gebouw T, aan de Loevestein 33 wordt nog voor een periode van 2 jaar verhuurd aan Nationale Nederlanden. Deze tijd wordt gebruikt om de ontwikkelplannen te realiseren en de benodigde vergunningen aan te vragen.

Dat het een bijzonder project betreft blijkt wel uit de reeds uitgevoerde volumestudies waaruit voortkomt dat er tussen de 350 en 400 woningen gerealiseerd kunnen worden. Het kantoorpand is dan ook ruim 18.000 m2 groot en ligt midden in een woonwijk naast een winkelcentrum en een groen park.

Ondanks het gebrek aan definitieve ontwikkelplannen en vergunningen heeft Solid Finance besloten om S. Van Ettekoven Holding B.V. te voorzien van een financiering voor de ontwikkelfase. Hierin trekt Solid Finance samen op met een voor haar bekende investeerder.